Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Grčija - Počitnice na Lefkasu/Zakintosu in Grčija - 7 Dni

Št.dni: 7
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  mini počitnice na enem izmed »slikovitih grških otokov«
•  po sledeh antičnih Grkov

1. dan
LJUBLJANA – LEFKAS ali ZAKINTOS, nočitev

Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani in polet na Lefkas ali Zakintos. Po pristanku nas bo pozdravila nebeška modrina Jonskega morja, sijoča belina peska, pokrajina neukročenih zelenih planjav, oljčnih gajev in rodovitnih dolin. Vožnja do enega izmed turističnih središč. Nastanitev.

2. dan
LEFKAS ali ZAKINTOS (počitnice), zajtrk, nočitev

Počitniški dan namenjen kopanju in raziskovanju otoka. Predlagamo, da se za doplačilo odločite za zanimiv in pester avtobusni izlet po otoku, kjer bomo poleg glavnega mesta spoznali zgodovino in tradicijo otoka ter življenje otočanov.

3. dan
LEFKAS - IOANNINA – KALAMBAKA/KAMENA VOURLA, zajtrk, nočitev (velja za program s počitnicami na Lefkasu)

Po zajtrku bomo počasi zapustili otok in se zapeljali mimo Ioannine v dolino Meteore. Samostani zgrajeni na visokih skalah tvorijo enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije. Visoke skalne gmote nas bodo fascinirale, obiskali pa bomo tudi enega ali dva od še delujočih samostanov. Nadaljevanje vožnja do hotela na poti in nastanitev.

4. dan
KAMENA VOURLA - DELFI - ATENE, zajtrk, nočitev (velja za program s počitnicami na Lefkasu)

Ogled ostankov nekoč največjega grškega preročiš- ča vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnas. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko je tu domovala Pitija oz. delfska Sibila, katere preroki so krojili marsikatero odločitev antičnih Grkov. Pot bomo nadaljevali skozi gorsko vasico Arahovo proti prestolnici. Ob prihodu avtobusni ogled mesta: Olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, trg Sintagma. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokalčki, ki naredijo Plako tako edinstveno. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

5. dan
ZAKINTOS - OLIMPIJA - TOLO, zajtrk, nočitev (velja za program s počitnicami na Zakintosu)

Vožnja s trajektom na celino, na Peloponez do kraja Kylimi in od tam naprej v Olimpijo, ki leži sredi idilič- ne pokrajine in sodi med najvidnejša območja antič- ne Grčije. V antičnem času je bila Olimpija predvsem Zeusu posvečeno svetišče in romarski kraj. Ogled arheološkega parka, kjer so leta 776 p. n. š. organizirali prve olimpijske igre antike, v čast bogu Zeusu. Trajale so samo dan, na sporedu je bil tako imenovani stadionski tek na 192 m. V naslednjih letih se je zvrstilo 293 olimpijad, ki so jih organizirali vsake štiri leta. Ogled nekdaj veličastnega naselja s stadionom, palestro, številni templji. Vožnja v Tolo in nastanitev.

6. dan
TOLO - EPIDAUROS - KORINT - ATENE, zajtrk, nočitev (velja za program s počitnicami na Zakintosu)

Vožnja v Epidavros, v antičnem času najbolj slavno svetišče boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejša verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: Panathinaiko stadiona, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma… Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokalčki, ki naredijo Plako tako edinstveno. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da se zaplešete tradicionalni sirtaki.

7. dan
ATENE - BENETKE - SLOVENIJA, zajtrk, nočitev

Po zajtrku vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali nazaj v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih mitov in legend. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom Atene z ostanki več antič- nih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ustavili se bomo tudi na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Posebno doživetje je sprehod skozi tržnico polno začimb, različnih vrst oreščkov, oliv in peciva ter mesa in raznovrstnih rib. Monastiraki je ena izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bolšjim trgom. Vožnja na letališče in polet predvidoma v popoldanskih urah proti Benetkam. Prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Opombe: Program lahko poteka v obratnem zaporedju dni (odvisno od letalskega prevoza na Lefkas ali Zakintos), vsebina in cena potovanja pa je ostajata nespremenjeni. Vrstni red ogledov se po dnevih lahko spremeni glede na odprtje arheoloških središč.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski in avtobusni prevoz po programu,
- vožnja s trajektom (samo pri programu z Zakintosom),
- šest nočitev z zajtrki v hotelih 3*,
- oglede brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 129 €, enosmerni prevoz do letališča 29 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 40 - 45€, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35€.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka