Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Grčija - Grški Bogovi Pripovedujejo - 4 Dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• obisk najbolj znanih antičnih središč
• ogled živahne prestolnice Grčije

1. dan
SLOVENIJA - BENETKE – ATENE - DELFI, večerja, nočitev

Zbor potnikov predvidoma na letališču pri Benetkah (možnost prevoza iz Slovenije) in polet proti Atenam. Po prihodu na atensko letališče vožnja proti severnemu delu Atiškega polotoka, mimo Teb proti gorstvu Parnas, kjer se, v skalnate stene vklesano, nahaja slavno antično preročišče Delfi. Pred več kot 2500 leti so se v sveto mesto Delfi v osrednji Grčiji zgrinjali romarji iz vse Grčije in tudi iz drugih dežel. Upali so, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Ogled arheološkega središča in nastanitev.

2. dan
DELFI - KORINTSKI ZALIV–MIKENE - LOUTRAKI, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja skozi največje nasade oljk do pristaniškega mesteca Itea in dalje ob obali Korintskega zaliva do znamenitega mostu Rio Antirrio, ki so ga zgradili v čast Olimpijskih iger leta 2004 in predstavlja enega največ- jih arhitekturnih dosežkov 21. stoletja. Nadaljevanje poti do Miken. Ogled starega grškega mesta, ki je igralo veliko vlogo v ekonomskem in kulturnem razvoju. Ogled slovitih Levjih vrat, Agamemnonove grobnice, Akropole.. Mikenam pravimo tudi zibelka evropske civilizacije. Vožnja v Loutraki, obmorsko letovišče s številnimi naravnimi izviri in terapevtskimi zdravilišči. Nastanitev.

3. dan
LOUTRAKI - EPIDAUROS - KORINT - ATENE, zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Vožnja do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Številna čudežna ozdravljenja in najrazličnejše verske in kulturne prireditve so v antiki iz Epidavra naredile izredno priljubljeno središče. Danes je zanimivo predvsem gledališče z izjemno akustiko in ohranjenostjo. Naprej do slavnega Korintskega prekopa, ki ga je že v 1. st. n. š. z zlato lopato pričel kopati rimski cesar Nero, v obstoječi dolžini 6343 m pa so ga leta 1893 dokončali Grki. Vožnja proti Atenam. Po prihodu sledi avtobusni ogled in vožnja mimo največjih znamenitosti: stadiona Panathinaiko, kjer so se leta 1896 odvijale prve olimpijske igre moderne dobe, palača ministrskega predsednika in bivša kraljeva palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, Sintagma… Nastanitev. Večerni sprehod po ozkih ulicah stare četrti Plaka, s številnimi prodajalnami, obrtnimi delavnicami ali lokalčki, ki naredijo Plako tako posebno. Možnost (doplačilo) ogledala folklornega večera in pokušina tipičnih grških specialitet. Seveda pa tudi priložnost, da zaplešete tradicionalni sirtaki.

4. dan
ATENE - BENETKE - SLOVENIJA, zajtrk

Po zajtrku vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih antičnih legend in mitov. Atenska akropola je starodavna citadela na visoki pečini nad mestom z ostanki več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, najbolj znan pa je vsekakor Partenon. Ostale stavbe na Akropoli so Propileje, Erehtejon in arheološki muzej. Akropola je od leta 1987 je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ustavili se bomo tudi na glavnem mestnem trgu Syntagma, ki predstavlja srce Aten. Posebno doživetje je sprehod skozi tržnico polno začimb, različnih vrst oreščkov, oliv in peciva ter mesa in raznovrstnih rib. Monastiraki je ena izmed najbolj znanih predelov mesta s številnimi trgovinicami, starinarnicami in zanimivim bolšjim trgom. Vožnja na letališče in polet predvidoma v popoldanskih urah proti Benetkam. Prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Opombe: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Predvidene časovnice:
27.4. VCE ATH  06.20  11.25 30.4. ATH LJU   20.30   21.35
predvidoma 27.4. VCE ATH  06.20  11.25 30.4. ATH LJU   20.30   21.35

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski in avtobusni prevoz po programu,
- dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
- oglede brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 €, prevoz do letališča 58 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 40 €, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka