Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Grčija - Klasična Grčija in Meteora - 6 Dni

Št.dni: 6
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• tradicionalno Palmino potovanje
• bogat program in obisk najlepših antičnih mest
• zanimiva kombinacija potovanja z ladjo in avtobusom
• ogled »visečih na nebu« samostanov Meteora
• na posameznih odhodih dodatni sproščujoč dan v letoviškem središču

1. dan
SLOVENIJA - ANCONA, Nočna plovba

V jutranjih urah avtobusna vožnja proti Anconi, kjer nas bo čakala grška ladja. V popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Sledi noč- na plovba po Jadranskem morju proti Grčiji. Za vse, ki vam moči še ne bodo pošle, bomo po želji prijetno druženje popestrili z učenjem prvih plesnih korakov Sirtakija.

2. dan
IGOUMENITSA – METEORA - KAMENA VOURLA/DELFI, Večerja, nočitev

Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije - Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina in čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov vožnja do Kamene Vourle ob Malijskem zalivu. Nastanitev.

3. dan
KAMENA VOURLA - DELFI - ATENE, zajtrk, (grška večerja s folkloro), nočitev

Ogled ostankov nekoč največjega grškega preročiš- ča vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnas. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko je tu domovala Pitija oz. delfska Sibila in katere preroki so krojili marsikatero odločitev antičnih Grkov. Pot bomo nadaljevali skozi gorsko vasico Arahovo proti prestolnici. Ob prihodu avtobusni ogled mesta: Olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zeusov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, Akademija, Univerza, Narodna knjižnica, trg Sintagma. Zvečer po želji sprehod mimo atenske tržnice, Monastirakija do Plake, kjer si bomo večer popestrili z grško večerjo in folklorno predstavo (doplačilo).

4. dan
ATENE - EPIDAVROS - TOLO, Zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih grških legend in mitov. Po ogledu vožnja proti Peloponezu. Krajši postanek ob Korintskem prekopu, kanalu, ki povezuje Egejsko in Jonsko morje ter naprej do Epidavra, danes znanega po čudovito ohranjenem grškem gledališču. Za konec še krajši postanek v romantičnem Nauplionu, ki vedno očara s svojimi ozkimi uličicami in številnimi tavernami. Nastanitev in sprehod po romantičnem zalivu ali zgolj posedanje v pristnih grških tavernah.

5. dan
TOLO - MIKENE - PATRAS, Zajtrk, nočna plovba

Obisk Grčije bomo zaključili, kjer se je evropska civilizacija pravzaprav rodila, v Mikenah. Skozi Levja vrata se bomo povzpeli do Megarona, kjer je prelepa Klitamnestra zabodla svojega moža Agamemnona. Z vrha hriba se nam bo odprl čudovit pogled nad Argolido, domovino pomaranč, mandarin, limon. Vožnja mimo starega Korinta do Patrasa, kjer se bomo žal prehitro poslovili od Grčije s pozdravom »Jasas« in se vkrcali na našo staro znanko grško hitro ladjo, ki nas bo popeljala nazaj proti Anconi. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah in nočna plovba.

6. dan
ANCONA - SLOVENIJA

Dopoldne plovba po Jadranu in čas za zadnje zbiranje vtisov, sončenje na ladijskih palubah, še zadnji frape ter sproščen klepet. Popoldne pristanek v Anconi in vožnja proti Sloveniji. *na odhodih 28.4., 23.6., 28.10. bo potovanje daljše za 1 dan z nastanitvijo v Tolu. Sproščujoč dodatni dan v simpatičnem letoviškem središču.

Opombe: V primeru, da bo odhod oz povratek ladje spremenjen oz iz drugega ali v drug kraj (ne Ancono), bo temu prilagojen avtobusni prevoz iz oz do Slovenije. Ogledi se lahko po dnevih spremenijo glede na odpiralni čas arheoloških središč. Ob prijavi poleg točnega imena in priimka prosim navedite datum in kraj rojstva, številko potovalnega dokumenta ter državljanstvo.


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusne prevoze,
- cestne in ostale pristojbine,
- plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa in Patras - Ancona v štiri posteljnih notranjih kabinah,
- dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3*(oz tri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom),
- oglede brez vstopnin,
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 75 € oz 99 € (na odhodih 28.4., 23.6., 28.10.; doplačilo ne velja za nočitev na ladji), doplačilo za nastanitev v drugi kabini:

Dvoposteljna notranja: 68 EUR
Dvoposteljna zunanja: 82 EUR
Triposteljna notranja: 45 EUR
Triposteljna zunanja: 59 EUR
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 45 €, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 20 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka