Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Francija - Pamplona, Lurd, Bordeaux in Bilabo z letalom - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• odhod 29.3. - posebno letalo iz Ljubljane v Pamplono
• Lurd in slikovite srednjeveške vasice v Pirenejih
• San Sebastian in Bilbao – trenutno najbolj modni španski mesti
• Bordeaux in najboljša francoska vina
• slikovita obala Atlantika

1. dan
SLOVENIJA – PAMPLONA-SLIKOVITI PIRINEJI-LURD, nočitev

Predvidoma v jutranjih urah polet z letališča JP Ljubljana v Pamplono. Po pristanku vožnja proti znamenitemu romarskem središču Lurd v francoskih Pirenejih. Enkratna pokrajina s prepletom visokih vrhov, zelenih dolin, dramatičnih sotesk, nedotaknjenih jezer in številnih slapov nas bo spremljala  na poti v znano romarsko središče. Krajši postanek v mestecu Saint-Jean-Pied-de-Port s slikovitimi kamnitimi hišami iz 16. in 17. stoletja in srednjeveškim obzidjem. Nadaljevanje poti skozi Sauveterre-de-Beam, mestece znano kot romarsko središče na poti v Kampostelo. Cerkvica Saint Andree je bila v ta namen zgrajena že v koncu  11. stoletja. Vožnja skozi še eno utrjeno mestece s srednjeveško arhitekturo Orthez in mimo kraja Pau v Lurd. Sprehod do osrednjega lurškega trga Esplanade in votline, kjer se je Marija prvič prikazala pastirički Bernardki leta 1858. Ogled zgornje in spodnje bazilike ter ostalih zanimivosti. Prenočevanje v okolici.

2. dan
LURD-BORDEAUX, zajtrk, nočitev

Vožnja v Bordeaux s krajšim postankom v vasici Aire-sur-l'Adour, s katedralo iz 11. stoletja in nekdanjo rezidenco Vizigotov. Bordeaux velja za eno najlepših francoskih mest in biser evropske arhitekture. Široke avenije, veličastne stavbe ter bližina oceana, najboljša vina na svetu in dobra hrana  so naredila mesto z izjemno kvaliteto življenja.
Bordeaux z več kot 2000–letno zgodovino in središče trgovanja, je pod Unescovo zaščito. Sprehod po starem mestnem jedru z Le Grand Théatre, trg Borze in vodno ogledalo, v katerem je čudoviti odsev Borze, renesančni slavolok zmage Porte Cailhau, gotska katedrala St André ... Najnovejša pridobitev pa je La Cité du vin – edinstven muzej posvečen vinskim kulturam. Priporočamo obisk, ki ga boste zaključili na belvederu s kozarcem vina in čudovitim razgledom na mesto (doplačilo). Možnost vožnje z ladjico po Garoni in Bordeaux bomo uzrli še z druge perspektive (doplačilo). Nastanitev v hotelu.

3. dan
BORDEAUX-SAINT EMILION-BAYONNE-SAN SEBASTIAN, zajtrk, nočitev

Vožnja v Saint Emilion, lepo ohranjeno srednjeveško mesto pod Unescovo zaščito. Slikovito mesto z ozkimi uličicami in izjemno arhitekturo leži na desnem bregu reke Garone, kar pomeni, da v vinih prevladuje merlot. Posebnost so podzemne galerije z več kot 200 km, kjer zorijo najboljša vina. Postanek v eni od vinskih kleti in pokušina (doplačilo). Po ogledu nadaljevanje vožnje v okolico mesta Biarritz. Tamkajšnja plaža je od nekdaj privabljala francosko plemstvo, obiskovali pa so jo tudi zvezdniki kot sta Gary Cooper ali Frank Sinatra. Ogled mesta Bayonne, ki se nahaja na najsevernejši točki francoske Baskije in mu pravijo baskovski Amsterdam, saj nas značilne vitke baskovske hišice, vsaka s svojo barvo tramov in rolet ob reki Nive spominjajo prav na Amsterdam. Je mesto čokolade in zloglasne bayonske šunke. Postanek za ogled in vožnja do francosko–španske meje in prenočevanje na poti v San Sebastian.

4. dan
SAN SEBASTIAN-BILBAO, zajtrk, nočitev

Obiskali bomo mondeni San Sebastián, najlepše mesto Baskije. Nahaja se ob zaokroženem zalivu, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine  del  Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Po želji vzpon na trdnjavo nad mestom, od koder se ponuja čudovit razgled. Posebnost San Sebastiána je odlična hrana – v barih strežejo raznovrstne pinchose, obložene kruhke in morsko hrano. Nadaljevanje v Bilbao, danes najbolj modno mesto v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehry-ja. Muzej predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere.  Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Nato si bomo ogledali stari del mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev v hotelu.  

5. dan
BILBAO-VITORIA-PAMPLONA, zajtrk, nočitev

Vožnja skozi glavno mesto Baskije, Vitorio. V mestu se nahaja sedež baskovskega parlamenta, zgrajen na temeljih starega mesta Gasteiz na griču, ki predstavlja najvišjo točko dežele. Celotni stari del mesta z ozkimi uličicami in edinstveno arhitekturo je proglašen za narodni spomenika. Po krajšem ogledu nadaljevanje vožnje v Pamplono, prestolnico Navare in mesto, ki je znano po teku pred biki. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Vožnja na letališče in predvidoma zvečer polet v Ljubljano.

Opombe: Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča. Zaradi velikega zanimanja za ogled muzeja Cite du Vin, BORDEAUX in vinske kleti v Saint Emilion priporočamo doplačilo o prijavi.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Pamplona-Ljubljana,
- letališče in varnostne pristojbine,
- 4 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,
- prevozi in ogledi po programu brez vstopnin,
- slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 152 €, Cite du Vin, Bordeaux; 18 €; obisk kleti in pokušina 3 vrst vina: 15 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €.
Popusti:
- Otroci 2-12 let na dodatnem ležišču: 13%.
Opomba:
- pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka