Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Francija - Normandija, Bretanija in Pariz - 5 Dni

Št.dni: 5
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  Mistični Mont St. Michel

1. dan
ROUEN-ETRETAT, večerja, nočitev

Zbor potnikov na letališču in polet v Pariz. Vožnja z avtobusom proti  Normandiji in glavnemu mestu najbolj zelene francoske pokrajine, Rouenu. Rouen je zaradi strateške lege ob reki Seini odigral pomembno vlogo v francoski zgodovini. Že Rimljani in kasneje Vikingi so pustili močan pečat in mesto je ostalo francoska prestolnica do 10.stoletja. Kasneje sta tukaj svoje sledi pustila angleška kralja Viljem Osvajalec in Rihard Levjesrčni, a še vedno ostaja najpomembnejša osebnost Ivana Orleanska, ki so jo zažgali na grmadi leta 1431. Mesto pa je povezano tudi s slavnim slikarjem Claude Monetom, ki je s serijo tridesetih platen ovekovečil slavno mestno katedralo, ki je biser normanske gotike. Sprehodili se bomo skozi mestno središče, na voljo pa bo tudi prosti čas za nakup spominkov in kavo. Priporočamo tudi kozarček znanega calvadosa, jabolčnega vinjaka. Nadaljevali bomo v Etretat, do belih krednatih pečin z nenavadnimi oblikami, ki jih je povzročila erozija in ki so bile navdih številnim impresionistom. Nastanitev na področju Rouena ali Etretata. Večerja in nočitev.

2. dan
ROUEN/ETRATAT-HONFLEUR-CAEN-PLAŽE IZKRCANJA-BAYEUX, zajtrk, večerja, nočitev

Nadaljevanje potovanja po Normandiji do slikovitega mesteca Honfleur, šarmantnega letovišča in znanega počitniškega kraja na »Cesti cvetov«, kjer mesta med seboj tekmujejo v urejenosti in so nagrajena z enim do štirimi cvetovi. Sprehodili se bomo do cerkve Svete Katarine, ki je redek primerek zahodnoevropske arhitekture, ki je v celoti zgrajena iz lesa, nadaljevali do četrti Vieux Bassin in si vzeli nekaj časa za kavo v slikoviti ulici. Nadaljevali bomo proti mestu Caen, ki sicer ni glavno mesto, a se pogosto omenja kot kulturno, ekonomsko in politično središče Normandije.
Po prihodu v Caen, si bomo ogledali središče mesta z dvorcem Viljema Osvajalca, ki je v Caenu tudi pokopan. Obiskali bomo slavni Vojni muzej, ki velja za enega najboljših in najbolj poznanih muzejev II. svetovne vojne (vstopnina za doplačilo). Obisk muzeja pa bomo dopolnili še z Obalo izkrcanja, kjer so se leta 1944 spektakularno izkrcali zavezniki. Za konec dneva bo sledila vožnja v Bayeux, kjer se v muzeju nahaja najdaljša ohranjena tapiserija na svetu, tapiserija kraljice Matilde, ki prikazuje osvajanje Anglije in bitko pri Hastingsu leta 1066 (vstopnina za doplačilo). Nastanitev v hotelu v okolici Bayeuxa ali Mont St.Michela.

3. dan
MONT SAINT MICHEL-SAINT MALO-DINAN-MONT SAINT MICHEL, zajtrk, večerja, nočitev

Nadaljevanje potovanja k drugemu najbolj slavnemu kraju v Franciji, prvi še vedno ostaja Eifflov stolp, Mont St.Michelu, samostanu na hribčku, ki je občasno del kopna, občasno pa postane otoček. Samostan je ena izmed najbolj pomembnih verskih zgradb v Evropi. Prva opatija je bila na tem mestu zgrajena, ko se je nadangel Mihalel prikazal Aubertu, škofu Avranchesa. Zgradba je nastajala v stoletjih na 80-metrski granitni skali  in je še danes romarska pot. Za časa Stoletne vojne so ga neuspešno skušali osvojiti Angleži, na kar opozarjata dva angleška katapulta pred vhodom. Po obisku otočka, bomo nadaljevali proti Saint Malo-ju v Bretanji, ki je utrjeno mesto z veličastnim obzidjem. To starodavno gusarsko mesto je bilo obnovljeno v celoti po II.svetovni vojni in nas ob obisku vrne v srednjeveški čas. Vzeli si bomo nekaj prostega časa za sprehod po slikovitem mestecu. Proti koncu dneva bomo obiskali Dinan, po mnenju mnogih enega najlepših srednjeveških mest v Franciji, ki velja hkrati za najlepše bretonsko mesto. Sprehod po mest, prosto za samostojne oglede. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan
MONT SAINT MICHEL-GIVERNY-PARIZ, zajtrk

Po zajtrku potovanje proti francoski prestolnici. Na poti v Pariz bomo obiskali Giverny, ki je postalo svetovno znano, ker je v njem ustvarjal slikar Claude Monet, ki je imel tukaj dom in slavni vrt. V Givernyu je živel do smrti 1926 in je tukaj tudi pokopan. Njegov vrt mu je bil neskončni navdih, ki ga je oblikoval sam in v njem slikal slovite lokvanje. Obiska hiše in vrtov (vstopnina za doplačilo). Nadaljevanje potovanja v Pariz, kjer se bomo po informativni vožnji po mestu namestili v hotelu. Zvečer  se bomo povzpeli na Montmartre, umetniški grič, kjer so ustvarjali slikarji svetovnega slovesa: Dali, Kandinsky, Picasso, Van Gogh,…Obisk po menju mnogih, najlepše cerkve v Parizu- Sacre Coeur. Pozno večerjo bomo po želji organizirali pod vznožjem Montmartra.

5. dan
PARIZ, polet domov

Po zajtrku se bomo z podzemno železnico zapeljali Louvra in se sprehodili skozi vrtove Tuleries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. Peš bomo nadaljevali ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku do katedrale Mont Martre, kjer se je začela zgodovina Pariza. Prosto za kosilo v znameniti Latinski četrti. Po kosilu nas bo pričakal avtobus s katerim bomo naredili še kratko krožno vožnjo po mestu. Sledi prevzem prtljage v hotelu in vožnja na letališče. Ob 19.45 uri polet v Ljubljano

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusni prevoz po programu,
- vožnja z letalom v obe smeri,
- cestnine in parkirnine ter letališke pristojbine,
- štiri nočitve z zajtrki po programu,
- vstopnina v Memorialni muzej,
- tri večerje,
- ogled samostana Mont St. Michel s parkirnino,
- stroške spremstva in organizacije potovanja.
Dodatna doplačila:
DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI:
- zavarovanje rizika odpovedi , dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
- večerja na Montmartru 20 €, enoposteljna soba – 98 EUR, vstopnina za ogled tapisarije v Bayeaux 13€, degustacija calvadosa 5€, dodatne vstopnine po izbiri 7-10 €
DOPLAČILA PO ŽELJI NA POTI:
- posamezne vstopnine, ki niso vključene v ceno potovanja od 5 -15 EUR,
- vse kar ni posebej navedeno v rubriki "Cena potovanja vključuje"


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka