Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Ciper - Otok Ljubezni in Bogov - 8 Dni

Št.dni: 8
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

•  nočitve v istem hotelu na severnem Cipru
•  vse vstopnine vključene
•  ogled Afroditine skale
•  obisk nedotaknjenega polotoka Karpas

1. dan
SLOVENIJA - CIPER, večerja, nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v popoldanskih urah in polet preko Antalye do Ercana. Pristanek predviden v večernih urah. Nastanitev v hotelu v letoviškem predelu Kyrenia na Severnem Cipru.

2. dan
POČITNICE, Zajtrk, večerja, nočitev

Dan bo namenjen prvemu spoznavanju hotela in okolice. Priložnost bo tudi za prvi obisk katere izmed okoliških plaž. Obiskal vas bo slovenski predstavnik, ki vam bo na voljo za vsa vprašanja

3. dan
NIKOZIJA, Zajtrk, večerja, nočitev

Ves dan namenjen ogledu glavnega mesta Nikozije, razdeljenega na turški in grški del, ki ga obdaja mogočno obzidje. Najprej ogled znamenitosti turškega dela, kjer kraljuje nenavadna gotska katedrala Sv. Sofije, ki je danes mošeja Selimiye. Sprehod po bazarju, nato pa še nekaj prostega časa. Povratek v hotel in popoldne nekaj prostega časa za sproščanje.

4. dan
FAMAGUSTA IN SALAMINA, Zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj odhod proti Famagusti, mestu s številnimi mošejami in gradom, ki naj bi s svojo znamenito preteklostjo navdihnil dramo Othello. Mesto je bilo nekoč znano kot mesto cerkva, od katerih pa so danes ohranjene le redke. Katedrala Sv. Nikolaja je danes spremenjena v mošejo Lala Mustafa Pasha, ki se nahaja v središču starega mesta in predstavlja največjo znamenitost, pred katero stoji tudi več kot 700 let star »Ficus Sycomorus«. Sprehod skozi mesto, nato pa nadaljevanje do Salamine, najpomembnejšega arheološkega najdišča na otoku. Ogledali si bomo ostanke antičnega gledališča in amfiteatra ter term. Ogled samostana Svetega Barnabe, ki velja za ustanovitelja Ciprske ortodoksne cerkve, ene najstarejših vzhodnih pravoslavnih Cerkva. Povratek v hotel.

5. dan
POLOTOK KARPAS, Zajtrk, večerja, nočitev

Karpas velja za enega najlepših in najbolj neokrnjenih delov otoka. Postanek v vasici Bogaz za kavo. Nadaljevanje vožnje do Dipkarpaza, ki je eden redkih krajev na otoku, kjer grški in turški Ciprčani živijo v sožitju. Ogled samostana apostola Andreja z izvirom svete vode. Sledi obisk ene izmed tamkajšnjih plaž. Kratek premor s kosilom v lokalni taverni, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami.

6. dan
POČITNICE (IZLET NA JUŽNI DEL CIPRA: KOURION - AFRODITINA SKALA – PAPHOS), Zajtrk, večerja, nočitev

Prosto za samostojno raziskovanje otoka. po želji ob doplačilu bo organiziran izlet na južni del otoka. Pot nas bo vodila mimo mesta Limassol, gospodarskega središča južnega dela in gradu Kolossi, ki leži sredi največjih nasadov citrusov in vinogradov na otoku do ostankov antičnega Kouriona, mesteca, ki so ga zgradili na težko dostopnem mestu na pečini, od koder se ponujajo čudoviti pogledi na okolico. Sledi vožnja do Afroditine skale, kraja kjer naj bi iz morske pene vstala boginja Afrodita, in ki velja za eno največkrat fotografiranih točk otoka. Po krajšem postanku nadaljevanje do mesta Paphos, središča Afroditinega kulta in nekdaj pomembnega antičnega mesta, ki je danes živahno turistično središče. Ogledali si bomo tamkajšnji arheološki park, ki spada tudi na Unescov seznam, predvsem zaradi čudovitih in dobro ohranjenih antičnih mozaikov. Še nekaj prostega časa. Večerni povratek v hotel.

7. dan
POČITNICE (KYRENIA), Zajtrk, večerja, nočitev

Zadnji dan bo namenjen uživanju na eni od okoliških plaž in samostojnemu raziskovanju otoka. Po želji se lahko odpravite v mesto Kyrenia, turistično središče severnega dela otoka, ki ga krasi čudovita marina z mnogimi lokali in restavracijami, in zanimiv grad z ladijskim muzejem, kjer stoji najstarejša iz morskih globin potegnjena antična trgovska ladja.

8. dan
CIPER - SLOVENIJA, Zajtrk

Prosto do odhoda na letališče in povratek preko Antalye v Ljubljano.

Opombe: v primeru poznega prihoda prvi dan se namesto večerje dobi lunch paket.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana - Ciper - Ljubljana,
- letališke in varnostne pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče - hotel - letališče,
- sedem polpenzionov v hotelu 3*,
- izlete po programu,
- slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 130 €, doplačilo za hotel 4* 84 €
MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po želji, izlet na južni del Cipra 89 € (najmanj25 potnikov).
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 20 €
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka