Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Cidade Maravilhosa - Rio de Janeiro - 6 Dni

Št.dni: 6
cena: 1390.00
Min št. potnikov: 25

Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

uživanje na eni izmed dolgih peščenih plaž
čutni ritmi sambe
vzpon na Corcovado do Kristusa Odrešenika - simbola Ria, ki bdi nad mestom in na Sladkorni stožec
ogled Novega Ria z olimpijskimi kompleksi
obisk dveh svetišč Carioc – Sambódroma in Maracane

1. dan
SLOVENIJA - RIO DE JANEIRO, nočitev
DOBRODOŠLI V PRESTOLNICI VESELJA IN ZABAV
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Rio da Janeiro, brazilsko prestolnico. (doplačilo za prevoz). Po pristanku v Riu, mestu, ki je na vrhu seznama mest popotnikov, ki jih je treba v življenju obiskati vožnja v hotel in nastanitev. Večerni sprehod po vedno živahni Copacabani, kjer se bomo prepustili vzdušju Ria ter se zavedali, da čas teče drugače kot doma in da se nam nikamor ne mudi. Prvič in vsekakor ne zadnjič nazdravili: »Uma cerveja, por Favor.«.

2. dan
RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev

ČUDOVIT RAZGLED S SLADKORNEGA STOŽCA
Po zajtrku vzpon na 400 m visoki Pao de Acúcar (Sladkorni stožec), ki ponuja čudovit pogled proti Corcovadu in plažam Copacabana, Botafogo in Flamengo. Na znameniti Sladkorni stožec se bomo povzpeli z žičnico, ki se bohoti nad zalivom Guanabara. Razgled z vrha odkriva za mnoge najlepše mesto na svetu, ki ga na eni strani obdaja Atlantik in razvejana obala, na drugi pa s pragozdom porasle gore. Popoldne nadaljevanje z ogledom mesta, ki so ga januarja leta 1503 odkrili portugalski mornarji, ko so zapluli v zaliv Guanabara in mesto brazilskih norčij je dobilo svoje ime. Raziskovanje »starega« Ria bomo nadaljevali popoldne in si ogledali “starega” Ria in si ogledali mestno središče s sodobno piramidalno katedralo Sao Sebastião, »zaplesali« na slovitem Sambodromu, ulico 7. septembra, ki vodi do trga Praca XV. Trg je obkrožen s historičnimi arhitekturnimi lepoticami, med katerimi izstopata cerkev Nossa Senhora do Carmo de Antiga Se, palača Paco Imperial in stavba Banco de Brasil kulturni center, ki vedno gosti zanimive umetniške razstave in družbene dogodke. Ogled bomo zaključili v najbolj priljubljeni čajnici in trgovini s pecivom, Confoitaria Colombo. Kavarna, polna ogledal in oken je priljubljeno zbirališče turistov in lokalcev, ki uživajo v starinskem ambientu in odličnem pecivu. Kosilo v tipični restavraciji Churrascaria (doplačilo) in povratek v hotel.

3. dan
RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev
V OBJEMU KRISTUSA ODREŠENIKA
Zajtrk v hotelu. Za doplačilo priporočamo izlet na Corcovado s simbolom mesta, kipom Kristusa Odrešenika. Peljali se bomo mimo peščenih plaž, lagune Rodrigo de Freitas do 120 km² velikega narodnega parka Tijuace, ki navdušuje z raznovrstnim tropskimi rastlinami, slapovi ter hribom Corcovado. Ta se dviga 713 m nad mestom in slovi predvsem po znamenitem kipu Kristusa Odrešenika, ki z razprtimi rokami sprejema obiskovalce Ria. Kot na dlani bomo uživali veličastnost mesta, njegovo raznolikost, ki v različnih delih dneva ponuja drugač- no podobo. Prevoz do hotela. Popoldne bo namenjeno samostojnim ogledom, nakupom ali poležavanju na eni izmed dolgih peščenih plaž. Zvečer si za doplačilo lahko ogledamo predstavo znamenite brazilske sambe, »Plataforma show«, z značilnimi pisanimi kostumi, ki jih uporabljajo med karnevalom.

4. dan
RIO DE JANEIRO, zajtrk, nočitev
OLIMPIJSKO MESTO DEODORO
Za doplačilo priporočamo ogled Novega Ria z olimpijskimi kompleksi. Olimpijski park »Deodoro« zavzema največji del, ki so ga uredili v okviru olimpijskega območja v Riu in je gostil 11 olimpijskih in 4 paraolimpijske športe v času poletnih iger leta 2016. “Deodoro« je gostil tudi številne podobne dogodke v letu 2007, na primer »Pan American Games«. Sledi ogled Muzeja jutrišnjega dne (Museu do Amanhã). To je muzej znanostim ki ga je zasnoval španski arhitekt Santiago Calatrava, ob obali na pomolu Mauá. Razstava obiskovalca vodi skozi razstavne površine, kot so Vesolje in Zemlja s pomočjo številnih poskusov in tehničnih naprav. Zvečer moramo obiskati Lapo, središče sambe in bossa nove. Lokalci, ki v življenju verjetno več plešejo kot pa hodijo, priporočajo bar Rio Scenarium, v katerem se vsak dan odvijajo odlične zabave. Zavrtimo se v brazilskih ritmih in naročimo koktejl, ki nam najbolj odgovarja ter se prepustmo zabavi, kot se znajo samo Brazilci.

5. dan
RIO DE JANEIRO - EVROPA, zajtrk, polet v Evropo

SLADKO BREZDELJE
Zajtrk. Dopoldne bo namenjeno samostojnim ogledom, nakupom ali poležavanju na eni izmed dolgih peščenih plaž v Riu de Janeiru. Copacabana je najbolj razvpita plaža, kot najbolj demokratičen predel Ria slovi plaža Ipanema. Stanovanja ob plaži dosegajo astronomske cene, toda premožni pari, ki živijo v tej elegantni soseski, na plaži svoje ležalnike postavijo tik ob mladini, ki se na Ipanemo spusti iz favel, barakarskih naselij, ki se razraščajo po vzpetinah. Le kanal, ki povezuje morje s čudovitim jezerom Laogoo, ločuje Ipanemo od prav tako bogataškega predela in plaže Leblon. Prevoz na letališče in predvidoma v popoldanskih urah polet v Evropo.

6. dan
EVROPA - SLOVENIJA, ljubo doma
Pristanek na enem bližnjem evropskem letališču in naprej v Slovenijo (doplačilo).

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena
26.10.2019 1390.00 € Rezervacija
22.11.2019 1390.00 € Rezervacija
6.12.2019 1390.00 € Rezervacija

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine avtobusne prevoze po programu
- 4 nočitve z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah na Copacabani
- obroke po programu
- oglede po programu
- vstopnine za oglede po programu
- vodenje in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 270€
- Samba Show s prevozom in večerjo 120€
- izlet na Corcovado s kosilom: 95 €
- izlet v Moderni del Ria in muzej “Jutrišnjega” dne s kosilom: 95 EUR
- prevoz na letališče: 58 EUR
- (vodniku na poti): napitnine pribl. 30 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
- dodatni izleti
- napitnine
- izstopne pristojbine pribl. 30 $
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino (med 10 in 19 potniki) 100 €.
Popusti:
- za otroka do 12. leta z dvema odraslima osebama 10 %
Opomba:
- Program po dnevih se lahko spremeni v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program vsebinsko ostaja enak.
- Na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka