Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Bolgarija - Sofija - 4 dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• obisk manj znane prestolnice Balkana
• najlepši samostan Bolgarije, Rila in slikovita pokrajina
• direktni letalski prevoz iz Ljubljane

1. dan
SLOVENIJA - SOFIJA, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Zbor potnikov na letališču JP pri Ljubljani ter polet v Bukarešto. Po pristanku predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah si bomo ogledali bolgarsko prestolnico. Mesto z zelo bogato zgodovino se uvršča med najstarejša evropska mesta. Prepoznavne so široke lično tlakovane ulice ter zanimivi tramvaji. Ogled mestnih znamenitosti z avtobusom in peš (katedrala Aleksander Nevski, rotunda sv. Jurija, cerkev sv. Nedelje, spomenik Vasilija Levskega, Univerza). Nastanitev. Za doplačilo možnost ogleda tradicionalne večerje s folklore.

2. dan
SOFIJA - (RILA SAMOSTAN in JEZERA) - SOFIJA, zajtrk, nočitev

Priporočamo izlet v Rilo in pogorje Rodopi. Vožnja juž- no proti gorovju Rodopi, do vasice Panichishte in vožnja z gondola do 7 ledeniških jezer. Jezera se nahajajao na n.v med 2100 in 2500 m. Treking do višje ležečih jezer in po ogledu ndaljevnje vožnje do, najbolj znanega in fascinantnega bolgarskega samostana Rila, ki je danes na seznamu UNESCA. V njem se nahaja več kot 300 celic za menihe, hrani pa tudi znameniti Rafaelov križ, vrhunec bolgarskega rezbarstva, na katerem je upodobljenih več kot 1500 oseb. Velja za najlepši srednjeveški samostan Bolgarije, zgrajen na nadmorski višini 1174 m v 10. stoletju. Popoldne povratek v Sofijo.

3. dan
SOFIJA - (VELIKO TARNOVO - ARBANASSI) - SOFIJA, zajtrk, nočitev

Za doplačilo priporočamo izlet v Veliko Tarnovo. Vožnja v Veliko Tarnovo, nekdanjo prestolnico bolgarskega kraljestva. Ogled slikovitega mestnega obzidja Tsarevets, trdnjave in starega mestnega jedra. Po ogledu nas bo pot vodila do tradicionalne vasice Arbanassi, ki stoji na vzpetini nad Velikim Trnovim. Očarala nas bo značilna slikovita arhitektura ter spomeniki povezani z bogato bolgarsko zgodovino. Postanek tudi v kraju Lyaskovac, danes sinonim za najboljša peneča vina Bolgarije. Ogled kleti in pokušina. Zvečer povratek v Sofijo.

4. dan
SOFIJA - SLOVENIJA, zajtrk

Prosto za ogled muzeja, nakupe ali samostojne oglede do odhoda avtobusa na letališče pri Sofiji ter polet v Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.

Opombe: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored izletov po dnevih se lahko spremeni. Dodatni izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 15 potnikov.

Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljan - Sofija - Ljubljana,
- avtobusni prevoz po programu,
- tri nočitve z zajtrki v hotelih 3*,
- zunanje oglede,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 96 €, tradicionalna večerja s folkloro prbl. 25 €., izlet v Veliko Tarnovo (vključena vstopnina v Arbanassi in pokušina vin): 59 €, izlet v Rilo (vključena vstopnina v samostan Rila): 49 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin in javnega prevoza pribl 30 - 40 €.
Obvezna doplačila:
- za manjšo skupino med 25 in 35 potniki 30 €.
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 10%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka