Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Bolgarija - Bolgarija in Njena Najlepša Mesta - 7 dni

Št.dni: 7
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

spoznavanje slikovitega bolgarskega podeželja in tradicionalne arhitekture
obisk Sofije, samostana Rila in zgodovinskega mesta Veliko Tarnovo
odkrivanje najlepših mest Bolgarije

1. dan
SLOVENIJA - BOLGARIJA, nočna vožnja

Odhod v poznih popoldanskih urah in nočna vožnja čez Hrvaško in Srbijo proti Bolgariji.

2. dan
SOFIJA, večerja, nočitev

Po prihodu v Sofijo, predvidoma v dopoldanskih urah se bomo podali na raziskovanje bolgarske prestolnice. Mesto se pohvali z več kot 7000 - letno zgodovino, kar bomo spoznali med ogledom katedrale Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkve Sv. Sofije, po kateri ima mesto tudi ime, rotunde Sv. Jurija, spomenika Vasilija Levskega... Prepoznavne so široke lično tlakovane ulice ter zanimivi tramvaji na njih. Nastanitev v hotelu in popoldne nekaj prostega časa.

3. dan
SOFIJA - SAMOSTAN RILA – BOROVETS, zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj bomo nadaljevali našo pot južno proti gorovju Rodopi, kjer stoji Rila, najbolj znan in fascinanten bolgarski samostan, pod zaščito UNESCA. V njem se nahaja več kot 300 celic za menihe, hrani pa tudi znameniti Rafaelov križ, vrhunec bolgarskega rezbarstva, na katerem je upodobljenih več kot 1500 oseb. Velja za najlepši srednjeveški samostan Bolgarije, zgrajen na nadmorski višini 1174 m v 10. stoletju. Po ogledu nadaljevanje poti do najstarejšega, največjega in najbolj mondenega zimsko - športnega letovišča Borovets na nadmorski višini 1390 m. Nastanitev.

4. dan
BOROVETS - PLOVDIV - KAZANLAK, zajtrk, večerja, nočitev

Zajtrk v hotelu ter vožnja v drugo največje mesto Bolgarije - Plovdiv. Ogled starega mestnega jedra z rimskim gledališčem iz 2. stoletja, ki sprejme 3000 gledalcev in v času festivalov še vedno zaživi, mestnim obzidjem ter značilnimi hišami iz 19. stoletja. Nadaljevanje poti mimo Stare Zagore proti Dolini vrtnic, ki je ime dobila zaradi številnih vrtnic, ki tu cvetijo konec maja. Obiskali bomo manjši Muzej vrtnic, nato pa mestece Kazanlak, kjer se nahajajo znamenite Tračanske grobnice. Vožnja v hotel na poti v Veliko Tarnovo. Nastanitev.

5. dan
SHIPKA - MUZEJ NA PROSTEM ETAR - VELIKO TARNOVO, zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do »bolgarske spominske« cerkve in čez prelaz Shipka do muzeja na prostem Etar, kjer so prikazane tipične bolgarske kmečke hiše, ter je predstavljena lokalna folklora. Po ogledu vožnja v Veliko Tarnovo, nekdanjo prestolnico bolgarskega kraljestva. Ogled slikovitega mestnega obzidja Tsarevets, trdnjave in starega mestnega jedra. Nastanitev.

6. dan
VELIKO TARNOVO - ARBANASSI - LYASKOVO - SOFIA, zajtrk, (tradicionalna večerja s folkloro), nočitev

Vožnja do tradicionalne vasice Arbanassi, ki stoji na vzpetini nad Velikim Trnovim. Očarala nas bo značilna slikovita arhitektura ter spomeniki povezani z bogato bolgarsko zgodovino. Postanek v kraju Lyaskovac, danes sinonim za najboljša peneča vina Bolgarije. Ogled kleti in pokušina. Po ogledu vožnja v smeri Sofije in na poti postanek v tradicionalni bolgarski vasici Koprivščica, kjer ima obiskovalec občutek, da se je čas ustavil. Čas za kosilo in nadaljevanje vožnje v Sofijo. Nastanitev v hotelu. Možnost tradicionalne večerje s folkloro (doplačilo).

7. dan
BEOGRAD - SLOVENIJA, zajtrk

Zjutraj slovo od Bolgarije in vožnja v Srbijo. Na poti krajši postanek v Beogradu. Postanek pri Hiši cvetja in Titovi grobnici ter vožnja skozi najelitnejšo mestno četrt z razkošnimi vilami Beograjčanov, Dedinje. Popeljali se bomo še čez znane trge kot je Trg republike s parlamentom in se za konec sprehodili po glavni beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto in sotočje Donave in Save. Nekaj prostega časa v centru, nato pa vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- avtobusni prevoz po programu,
- štiri polpenzione in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
- zunanje oglede,
- pokušina vin,
- spremstvo in organizacijo potovanja
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €, tradicionalna večerja s folkloro 25 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek vstopnin pribl 30 - 35 €.
Obvezna doplačila:
- na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 30 €.
Popusti:
- otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka