Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

tel.: 041 781 800
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Barcelona - 4 dni

Št.dni: 4
cena:


Razpoložljiv odhodi


Natisni

Opis

• obisk živahne katalonske prestolnice
• možnost izleta na sveto goro Montserrat
• možnost obiska posebnega muzeja Salvadorja Dalíja v njegovem rojstnem mestu Figuerasuesta

1. dan
SLOVENIJA - BARCELONA, Nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču (Benetke/Trst– odvisno od datuma odhoda) in polet v Barcelono. Po pristanku sledi avtobusna panoramska vožnja in ogled glavnih mestnih  znamenitosti. Čez trg Plaza Espana se bomo povzpeli na grič Mintjuich, prizorišče poletnih olimpijskih iger leta 1992. Popeljali se bomo mimo znanih meščanskih hiš Case Batllo in La Pedrere, del arhitekta Gaudija ter do parka Guell (zunanji ogled) ter mimo starega pristanišča Port Vell in mestne marine Port Olimpic. Nastanitev.

2. dan
BARCELONA, Zajtrk, nočitev

Po zajtrku raziskovanje središča mesta (peš/z javnim prevozom). Sprehodili se bomo po znameniti ulici La Rambla, s številnimi lokali in uličnimi umetniki, od Katalonskega trga do spomenika Krištofu Kolumbu. Obiskali bomo staro gotsko četrt (Barrio Gotico) in katedralo, poiskali skrite trge in si privoščili postanek na enem izmed njih. Sprehod ne bo minil brez obiska ene najlepših evropskih tržnic, La Bouquerie. Po želji in ob doplačilu predlagamo tipično špansko kosilo: paello. Popoldne predlagamo obisk trgovsko-zabaviščnega središča Mare Magnum, kjer je eden najlepših evropskih akvarijev ali sprehod po boemski četrti El Born s številnimi majhnimi trgovinicami, bari in »morsko katedralo«, cerkvijo Santa Maria del Mar. Zvečer ob doplačilu predlagamo obisk tipičnega lokala s programom tradicionalnega flamenka.

3. dan
BARCELONA (OBISK MUZEJEV ALI IZLET PO COSTA BRAVI), Zajtrk, nočitev

Dan bo namenjen raziskovanju številnih muzejev v mestu. Morda ogled enega od glavnih simbolov mesta, cerkve Sagrada Familia. ali znamenitega stadiona Camp Nou, domu kluba FC Barcelona ali katerega drugega muzeja: Picassov muzej, Pomorski muzej, galerija Tapies, … Lahko pa se odpravite na izlet po Costa Bravi (doplačilo). Obiskali bomo Figueres, rojstni kraj ekscentričnega španskega umetnika Salvadorja Dalija in si ogledali njegovo galerijo. Pot bomo nadaljevali v eno večjih katalonskih mest Girona z lepo ohranjenim srednjeveškim mestnim jedrom. Girono ima eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi, v središču mesta pa dominira mogočna gotska stolnica. Zvečer priporočamo večerjo v ribji restavraciji (doplačilo).

4. dan
BARCELONA (IZLET NA MONTSERRAT in KLETI) - SLOVENIJA, Zajtrk

Dan lahko izkoristimo za zadnje sprehode, nakupe ali oglede. Ob doplačilu predlagamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. Ob koncu obiska sledi pokušina in po želji nakup. Vožnja na letališča in polet proti Sloveniji ali bližnje letališče (Benetke/ Trst – odvisno od datuma odhoda).


Odhodi

Rezervacija ni obvezujoča dokler, ni vplačana akontacija.
 
odhod cena

Potovanje za skupine

Povpraševanje za skupine Preusmerjeni boste na racmana Timkota, ki skrbi za zaključene skupine.Cena vključuje:
- letalski prevoz po programu
- letališke in varnostne pristojbine
- prevoz letališče-hotel-letališče z avtobusnim ogledom mesta
- tri nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v Barceloni
- zunanje oglede brez vstopnin
- spremstvo in organizacijo potovanja.
Dodatna doplačila:
MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €; odhodi v juliju in avgustu 70 € (visoka sezona); izlet na Montserrat: 35 € , izlet po Costa Bravi z vključeno vstopnino v galerijo Dali: 45 €, prevoz na letališče v obe smeri: 58 €, enosmerni prevoz na letališče: 29 €, vstopnina v Camp Nou: 25 €, Sagrada Familia: 16 €.
MOŽNA DOPLAČILA na poti: predstava flamenka 45 €, ogled akvarija v Barceloni 20 €.
Obvezna doplačila:
- OBVEZNO DOPLAČILO na poti: mestna turistična pristojbina: 3 -5 €.
S 1. 11. 2012 so v pokrajini Katalonija uvedli mestno turistično pristojbino, ki jo plačate v recepciji hotela in je odvisa od kategorije hotela.
- za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 30 €
Popusti:
- Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%.
Opomba:
- OPOMBA V primeru, da nam letalki prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. V primeru poleta iz bližnjih letališč je možno doplačilo za prevoz do letališča (enosmerni ali povratni prevoz – odvisno od odhodnega letališča). Posamezni izleti na destinaciji se lahko kombinirajo z ostalimi potniki oz skupinami; vrstni red izletov po dnevih se lahko spremeni. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Cene doplačil so informativne narave, saj na povišanja cen ponudnikov in odpiralni čas žal ne moremo vplivati. Možnost kombinacije 3 in 4 in 5 dnevnega programa (v primeru manjšega števila potnikov).

PRIPOROČAMO
- Zaradi izredno velikega obiska spomenikov v Barceloni priporočamo rezervacijo za ogled Sagrade Familie in stadiona Camp Nou že ob prijavi.


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka