Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

Domen Žepič
tel.: 04 51 55 520
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Kulinarični kotiček Kunstljevih dobrot

Gostilna Kunstelj leži v samem srcu Radovljice. Ponaša se s 130 letno tradicijo in je že 4 generacije v lasti družine Štiherle. Ponujajo slovenske in mednarodne jedi vselej iz svežih sestavin, v poletnem času celo iz lastnega vrta. Tu bodo veseli tako ljubitelji mesnih in brezmesnih jedi, ustregli pa bodo tudi takim, ki ne jedo moke, jajc ali sira. Pri Kunstlju je najlepše, ko je toplo. Takrat lahko na terasi uživate v čudovitem razgledu in kuharju pri pikniku pokukate pod prste pri peki palačink. Zanimiv pa je tudi sprehod po zelenjavnem in zeliščnem vrtu.
Program
Zjutraj nas bo avtobus odpeljal v osrčje Gorenjske, v srednjeveško mesto Radovljica, kjer se nahaja gostilna Kunstelj. Gospodarji gostilne že desetletja čuvajo skrivnostne recepte iz katerih pravi kuharski mojster naredi slastne jedi. Tako se bomo v skrivnostni svet kuharskih mojstrovin podali tudi sami. Nadeli si bomo predpasnike in kuharske čepice, se razdelili v skupine ter se pod budnim mentorstvom kuharske mojstrice Maje lotili kuhanja prave domače telečje obare. Najprej bomo očistili, narezali in pripravili zelenjavo ter nato še telečje meso. Ko bo vse pripravljeno se bomo podali v kuhinjo, kjer bomo sestavine dali v lonec in pričeli s kuhanjem. Da pa nam med kuhanjem obare ne bo dolgčas, bomo poskrbeli še za posladek. Najprej bomo pripravili testo in sir za sirove štruklje. Ko bo testo pripravljeno in sir »nariban« bomo vse skupaj previdno zavili in dali v pečico. Ker pa bodo naše roke že precej kuharsko ogrete se bomo lotili še priprave testa za piškote. Ko bo testo pripravljeno bomo iz njega oblikovali piškote različnih oblik in velikosti. Tudi te bomo nato odnesli v kuhinjo, da se popečejo v domači peči. Med tem časom bomo vsi skupaj pripravili pogrinjke za kosilo. Ko bodo jedi pripravljene, jih bomo servirali in se skupaj lotili slastnega kosila, ki bo plod našega truda in dela. Po jedi bomo naredili še skupinsko fotografijo, ki nam bo služila kot lep spomin na kuharski tečaj ter se od Kunstljevih poslovili. Program je primeren za škrate od 1. do 4. razreda ter predšolske škratke!

CENA PROGRAMA - PREVOZ Z VLAKOM:
20 - 30 oseb: 20.00 €
31 - 40 oseb: 19.50 €
41 - 50 oseb: 19.00 €

POZOR:
Prihod in odhod iz Radovljice lahko organiziramo tudi z vlakom, saj je Gostilna od železniške postaje oddaljena slabih 5 minut hoje!
Primerni meseci januar, februar, marec, oktober, november
Odhod Izpred šole ali vrtca ob ca. 8. uri
Povratek predviden povratek ob 13. uri
Dostop Kranj – Radovljica – Gostišče Kunstelj
Učna snov kulinarika, botanika, učenje kuharskih veščin
Min. Števio otrok 20 + spremstvo
Max. Število otrok 45 + spremstvo
20 - 30 oseb: 23.00 €
31 - 40 oseb: 20.00 €
41 - 50 oseb: 19.00 €
V ceno je všteto avtobusni prevoz do 150km, vsa opisana animacija, kosilo, zavarovanje za primer smrti, invalidnosti in proti odgovornosti, organizacija in DDV.

V primeru da se ne odločite za avtobusni prevoz se cena zmanjša, do 30 oseb za 147,00 € od 31 do 50 oseb pa za 188,00 €.
Prosta mesta Učitelji/vzgojitelji/spremljevalci imajo po veljavnem normativu izlet brezplačen.
PON TOR SRE CET PET SOB NED
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


BUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka