Lokaturist

Lokaturist od leta 1995

Raca.si Patka.hr Timko.si Masai.si Maliskrati.si

Članki

BLOG BUDEN.SI
Avtor:Gregor Buden
Datum objave: 21.10.2010

Kontakt

Domen Žepič
tel.: 04 51 55 520
od ponedeljka do petka
od 9. do 18. ure

elektronska pošta
Poslovalnica Škofja Loka
Kapucinski trg 7
041 781 800
Poslovalnica Radovljica
Gorenjska c. 1
031 641 481


Mali škrati

Novice

Pojasnila glede pravice organiziranja ter prodaje šol v naravi, naravoslovnih taborov, izletov...
(2.10 2013)

Glede na v zadnjem času zaznano povečano število raznih »organizatorjev« šol v naravi, naravoslovnih tabor, izletov in ekskurzij smo kot organizator dolžni navesti nekaj pojasnil v zvezi s pravicami organiziranja in prodaje navedenih turističnih aranžmajev oz. programov. Za začetek naj v zvezi s tem navedemo pojasnilo gospodarske zbornice Slovenije (točneje gospe Milene Jagarinec, ekon.,spe. org.man. svetovalka):

»Društva, športna društva, zavodi, šole in vrtci lahko organizirajo šole v naravi, naravoslovne tabore, izlete in ekskurzije le za svoje člane oziroma učence, če je to navedeno v šolskem planu, na neprofitni osnovi. Za vsako organizacijo potovanja ali izleta na profitni osnovi je potrebno pridobiti licenco za organizacijo in prodajo turističnih aranžmajev, brez licence je organizacija in prodaja protizakonita. Kršitelje se lahko prijavi na Tržni inšpektorat RS, Parmova 33, Ljubljana ali na gp.tirs@gov.si.«

Turistična agencija Lokaturist, Buden Bojan s.p., Kapucinski trg 7, 4220 Škofja Loka, ima za prodajo in organiziranje šol v naravi, naravoslovnih taborov, izletov in ekskurzij pri Gospodarski zbornici Slovenije pridobljeni naslednji licenci:

LICENCA 164, ZA OPRAVLJANJE DEJAVNOSTI PRODAJE IN POSREDOVANJE TURISTIČNIH ARANŽMAJEV.

LICENCA 700, ZA OPRAVLJANJE DEJAVNOSTI ORGANIZIRANJA TURISTIČNIH ARANŽMAJEV.

Brez navedenih licenc se omenjenih dejavnosti ne sme izvajati, razen v primeru, kot je navedeno zgoraj. Kdor tovrstne dejavnosti opravlja profitno brez pridobljenih licenc, deluje protizakonito.

Ker ne želimo, da pride do neljubih pripetljajev, Vas pozivamo, da se pred vsako izvedbo in podpisom pogodbe pozanimate, če ima izvajalec vse z zakonom določene in pridobljene licence.

V kolikor izvajalec nima vseh z zakonom pridobljenih licenc in kljub temu izvaja in organizira zgoraj navedene dejavnosti in če imate z njim podpisano pogodbo o izvajanju le teh, ste s tem tudi Vi avtomatično v prekršku in delujete protizakonito.

AGENCIJA LOKATURIST

Direktor: Bojan Buden
__________________________________________________________________________________

Naročite zadnjo verzijo kataloga Mali Škrati
(23.8 2011)

NOV KATALOG MALI ŠKRATI

Izšel je nov katalog Mali Škrati z veliko nove, sveže vsebine, ki nudi izlete z vlakom, poldnevne in celodnevne izlete, naravoslovne, pastirske in pohodne tabore, smučarske in plavalne šole v naravi, ekskurzije in še bi se našlo.

Katalog vsebuje 50 vsebinsko različnih programov, kjer bo vsakdo našel nekaj zase.

Glavni poudarki v tokratnem katalogu so na izletih z vlakom, ekoloških vsebinah ter pastirsko-pohodnih taborih. Več iz vsebine kataloga si lahko ogledate na spodnji povezavi

Katalog

OGLED KATALOGA MALI ŠKRATI (klikni)


Za vse, ki bi želeli katalog naročiti smo spodaj pripravili naročilnico, katero izpolnete in nam jo s klikom na tipko "Pošlji" pošljete na naš naslov.

NAROČILO KATALOGA MALI ŠKRATI (klikni)

Katalog lahko naročite tudi po telefonu 041/781-800 ali 04/51-55-520 vsak delavnik od 8. do 18. ure, ob sobotah od 9.do 12. ure.

Lepo vas pozdravljam,

Vaš Mali ŠkratBUDEN BOJAN S.P. LOKA TURIST
KAPUCINSKI TRG 7
4220 ŠKOFJA LOKA

SI88935710
02024-0255365263 Ljubljanska banka